İçeriğe git

Hangi geniş açı lens ?

sadikbasal

Recommended Posts

merhabalar,

d7200 makinem için 2.el geniş açı alacağım.Ve 3 lens arasında kararsız kaldım.Manzara çekimi için kullanacağım.Genellikle gündüz çekiyorum.Bükülme pek hoşuma gitmiyor.Keskinlik benim için önemli.Sizce hangisini tercih edeyim ? neden ?

nikon 12-24mm f:4g 

nikon 10-24mm f:3,5-4,5g

tokina 11-20mm f:2,8

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tokina 11-16 f 2.8 ya da Tokina 11-20 f 2.8 neden çünkü daha hızlı lensler. f 2.8 tercih sebebidir. Ama f 2.8 ile gündüz manzara çekilir mi derseniz çok da değil. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

f2.8 olmasından dolayı tokina 11-20, fiyat daha uygun olsun derseniz tokina 11-16’da olabilir. Hem manzara, hen gece çekiminde kullanabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey , 70-300 iptal oldu çünkü pek içime sinmedi.bir de 200mm den sonrası kalitede sıkıntı oluyor denildi bu sebeple soğudum lensten:) bende geniş açı arayışına girdim.tokina bende beğeniyorum ama nikonda aklımda kaldı 10-20.sonuçta nikon marka.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tokina 11-20 işinizi hayli fazlasıyla görür. 11-20,11-16 nın köşe bozulmalarının yok denecek kadar düzeltilmiş versiyonu.

f2,8 olması ayrı bir avantaj

Kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 1 yıl sonra...

Tokina 11-16 ya da tokina 11-20 lensler fx makineler de de kullanılabilir mi? Yani bu lensler sadece dx makineler için mi yoksa hem fx hem de dx için kullanılabilecek lensler mi? Bende de d7200 var ama artık fx almayı düşünüyorum. Bu yüzden bu  lenslerin  fx uyumlu olup olmadığını merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Mey639mey yazdı:

Tokina 11-16 ya da tokina 11-20 lensler fx makineler de de kullanılabilir mi? Yani bu lensler sadece dx makineler için mi yoksa hem fx hem de dx için kullanılabilecek lensler mi? Bende de d7200 var ama artık fx almayı düşünüyorum. Bu yüzden bu  lenslerin  fx uyumlu olup olmadığını merak ettim.

sadece dx de kullanılıyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.